Det är så mycket som är fel..

Posted: 2012-01-25 by Alvmarken in Etiketter: ,
0

Vill inte låta pessimistisk, men det är så mycket som är fel.
I samhället, i politiken, i ekonomin, i miljön, i Europa, i världen.
Är det bara jag som tycker att det verkar barka åt helvete med alltihop?

Kapitalism och fri marknad går åt helvete (även om många av oss redan förstått att det skulle bli så till slut). SEB's seniorekonom Klas Eklund säger "Den som inte inser att dagens kapitalism måste reformeras lever inte i takt med tiden"
Dagens Industri skriver "Riskkapitalet får på nöten, hela länder går mot konkurs och den europeiska finanskrisen verkar inte vilja ta slut. Nu börjar politker och näringslivstoppar runt om i världen att se sig om efter en alternativ kapitalism."

Miljön skiter sig. Stefan Jarls film Underkastelsen är läskig.

Vi måste börja ta ansvar, på riktigt, inte som statsministern upprepar i sitt mantra "vi tar ansvar för Sverige". Det är mest ihåligt och innehållslöst det han säger och gör. Om han ens gör nåt alls vill säga.

För att komma tillrätta med allt måste vi primärt byta regering. Det gör vi genom att rösta på nåt annat än allianspartierna. Helst röstar vi såklart på Vänsterpartiet, men om det krävs så kan vi rösta på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet. Men framförallt, snälla människor, LÄS partiprogrammen.
Avgör själva vilket parti ni tycker verkar vara vettigast, ha bäst politik, ha bäst ideologi, ha samma eller liknande värderingar som er.

Att bara rösta efter vad som sägs i valkampanjerna är som att köpa den bil som för tillfället är billigast, utan att ta reda på vad den drar per mil, vad den har för nybilsgarantier, rostskydd, statistik från bilprovningen, information från krocktester etc.. och i förlängningen vad det kan tänkas få för konsekvenser för min och andras säkerhet i trafiken och för min ekonomi på lång sikt.

Avslutningsvis, jag tänker inte gräva djupare i allt som är galet och fel. Jag blir bara deprimerad.
Men, om vi inte gör nåt (och jag menar verkligen VI.. ALLA.. inte bara enstaka individer och samhällen) åt detta snart så finns det inget att lämna över till våra barn och barnbarn att förvalta.

Skärp oss för i helvete!

Twittra om detta

0 kommentarer: