Jahaja

Posted: 2009-06-13 by Alvmarken in Etiketter: , ,
3

Vad ska vi skriva om idag då?
Piratpartiet? FRA-lagen? IPRED? Datalagringsdirektivet? EU-valet?
Pirate Bay-rättegången? Tryckfrihet? Upphovsrätten? Källskyddet?

Allt ovanstående känns uttjatat och tråkigt..
Vad finns det mer att blogga om?
Säkert massor bara man orkar bry sig.
Just nu är jag inte mottaglig för mer input.
Eller snarare, jag tar emot informationen men orkar inte ta hand om den, bearbeta den, skapa mig en åsikt och framförallt, skriva om den.

Det finns massor med nyheter att tycka till om, men det är samma gamla vanliga nyheter.
Politiker som gör en massa konstigheter, folk som mördas, våldtas och förtrycks.
Jag bryr mig, tro inget annat, men jag orkar kanske inte skriva om det. Inte så ofta i alla fall.

Så, lite snabbåsikter kanske kan vara en väg att snabbt säga vad man tycker om saker och ting?
Lite som att twittra fast på bloggen. En lista med ämnen och en kort resumé av åsikter.

Okej, snabbt och kort.

  1. Piratpartiet - Hur kan man gå till val på en fråga? Visst, jag förstår varför partiet finns, men det måste väl vara mer än Internet på agendan?
  2. FRA-lagen - Skit i grundlagar och sånt som integritet. Avlyssna mig om ni vill. Jag är inte särskilt intressant. Hittar ni nåt intressant kan ni väl höra av er, jag kan behöva få lite fakta om mig och de jag kommunicerar med.
  3. IPRED - En idiotisk lag framtagen av idioter. Den stora massan upphovsrättsinnehavare är knappast de som föreslagit detta. Möjligen pengakåta sådana och deras skivbolag.
  4. Datalagringsdirektivet - Ett idiotiskt direktiv av idioter. Ungefär samma åsikt som under punkt 2.
  5. EU-valet - Ja, vad säger man. Pålsen och Piratpartiet. Kanske dom skulle slå ihop sina påsar och bilda PP-partiet (PPP)? Då hade de i alla fall haft lite politisk bredd.
  6. Pirate Bay-rättegången - Visst är det härligt med svenska rättsväsendet? Nä, jag är inte jävig, jag bara förkovrade mig i upphovsrätt när jag var medlem i alla tänkbara upphovsrättsföreningar och snackade upphovsrätt med åklagarsidans alla representanter. Kul kille.
  7. Tryckfrihet - Visst ska det väl finnas men det måste väl gå att få stopp på alla som inte tycker som jag? Kan man inte censurera nätet på nåt vis?
  8. Upphovsrätten - Verkar bara vara nåt som de som har pengaintressen bryr sig om. Snacket om att man måste låta författare, musiker m.fl. få in pengar så att de kan leva på sitt yrke tycker jag är rent och skärt bullcrap (som Cartman skulle sagt). Ta ett jobb som kassörska om pengarna inte räcker till. Det får vi andra vanliga medborgare göra när vi är arbetslösa. Vi har ingen möjlighet att dra in pengar på nåt vi åstadkom för evigheter sen. Tänk förresten vad skönt DET vore. Att kunna leva på gamla meriter lååångt efter att man faktiskt åstadkom nåt.
    T ex om jag fortfarande fick in några kronor i månaden pga att jag faktiskt sommarjobbade på sågverket den där sommaren när jag var 16. Eller om jag fick royalties för att min förra arbetsgivare säljer piller som aldrig förr. Jag skulle i och för sig kunna tänka mig ett sånt upplägg.
    Men vem skulle jobba då? Ja, inte jag i alla fall. Möjligen skulle jag göra musik, eller nåt annat som är roligt.
  9. Källskyddet - Inskrivet i grundlagen, men något uppluckrat tack vare fina insatser från politiker och lobbyister så att det numer är lite osäkert att prata med nån. Särskilt via telefon, SMS eller nåt som skickas via internet. Är man skyddad som källa nuförtiden?

Sedärja.. man fick ihop ett litet inlägg i alla fall. Nu ska jag göra nåt kul i det analoga livet.

Twittra om detta

3 kommentarer:

  1. Anonym says:

    "Pålsen och Piratpartiet. Kanske dom skulle slå ihop sina påsar och bilda PP-partiet (PPP)?"

    PPP - dagens garv!
    Tack!

  1. Peter Sjöberg says:

    När ska alla fatta,att det är den personliga integriteten det handlar om. Och rätten till ett privatliv.

  1. Alvmarken says:

    Nemas Problemas anonym!

    Peter, jag förstår vad du säger, men jag tror att 99,9% av befolkningen är så ointressant att det inte är värt tiden och pengarna det kostar att övervaka, avlyssna och analysera.
    Så om de vill läsa min e-post, kolla SMS:en jag skickar till min fru så låt dom. Jag har inget att dölja. Just. Nåt litet felsteg kanske man har gjort vad gäller t ex fildelning men inget som skulle få FRA att gå i taket och ringa in SÄPO.

    Jag är i så fall mer oroad av t ex IPRED och skivbolag med låtsaspoliser i släptåg.