Hjälp oss få ha kvar vår BVC & MVC i Grycksbo!

Posted: 2013-01-18 by Alvmarken in Etiketter:
1

Hej!

Det var länge sen jag skrev i bloggen, men nu är det dags igen.
Den här gången skriver jag för att vi måste få ett slut på alla beslut som tas över huvudet på Falu Kommuns och Landstinget Dalarnas innevånare.
Man har beslutat att flytta Barnavårds- och Mödravårdscentralen i Grycksbo till en ny "Familjecentral" inne i Falun. Det gör att vi som bor i Sågmyra, Bjursås, Grycksbo med omnejd får ytterligare några mils resa för att gå på kontroller med våra barn (och mödrar). Förutom att det är negativt för landsbygden i sig så är det även negativt för miljön. Det blir onödigt miljöpåverkan för en flytt som i praktiken inte gör nån skillnad för andra än oss som nyttjar BVC och MVC. Man spar inga pengar, man spar inte in på personal, osv, osv.
Lokalerna i Falun lär inte bli billigare än de som redan nyttjas. Personalen ska flyttas med.
Dock kommer läkarna (som man idag kan springa och rådfråga utan dröjsmål) kommer att bli mer otillgängliga. Är detta sunt? Är det bra för en levande landsbygd? Nä, vågar jag nog svara på det.

För att ytterligare spä på eländet så anser jag att man tagit dessa beslut i strid med FN's barnkonvention (länk: http://unicef.se/barnkonventionen) då inga barn som påverkas av beslutet fått vara med och ge sin åsikt i ämnet (enligt konventionens artikel 12). Mycket illa!

Hur som helst, vi har startat en facebook-grupp för er som vill visa ert stöd för oss som vill ha kvar BVC och MVC i Grycksbo. Gå med i den! Tack!

/Alvmarken

Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/125497120952286/

Uppdatering 2013-03-13: Jag och ett par föräldrar till var och pratade med Dalarnas Tidningar häromdagen. Artikeln blev helt ok även om jag tycker att vi inte fick fram informationen om de kvinnor som nyttjar Gynhälsans tjänster som också drabbas av denna flytt. Men, men, man kan inte få allt här i världen. Hoppas nu bara att politikerna och tjänstemännen vågar anta vår utmaning att komma och möta oss i ett öppet möte om flytt, familjecentraler osv. Det vore ju lysande.

Twittra om detta

1 kommentarer:

  1. Is your Blockchain account blocked? Are you into Blockchain Phone Number
    such a big error and above that, you know no tricks to resolve this? If you have no idea about the problems, you can always call on the Blockchain support phone number at 1-888-764-0492 which is accessible 24/7 and users can put their queries in front of professionals who are responsive and know the possible tricks to deal with trivial or complex errors.
    Blockchain customer support number
    Blockchain Number
    Blockchain Contact Number
    Blockchain Toll Free Number
    Blockchain Support Number
    Blockchain Phone Number
    Blockchain Helpline number
    Blockchain Support Phone number
    Blockchain Customer Support
    Blockchain Customer Service
    Blockchain Customer Service Number
    Blockchain Wallet phone Number
    More visit:- https://www.cryptophonesupport.com/wallet/blockchain/